Sommeren er en ganske behagelig tid på gården. Hestene flyttes mellom sommerbeiter og gården, marka blir grønn og fin, og alle dyrene som er på gården beveger seg fritt på 250 mål og nyter sol og varme. Spesielt grisene elsker finværet, og selv om vi i år ikke akkurat har hatt noen rekordvarme har de sørget for å nyte hver en solstråle! En generelt avslappet stemning på hele gården. Fuglene kvitrer i volieren, kaninene hopper rundt i ny kaningård og hundene bader i vannet og koser seg.

Griser til fjernadopsjonpinoccio

I disse månedene blir det også litt tid til å tenke gjennom alt som har skjedd i år; alt vi har fått gjort, og alt vi burde gjort. Vi hadde en dramatisk vår der det var fare for at vi ikke ville klare å drive gården videre. Takket være en enorm oppslutning fra alle våre fantastiske dyrevenner der ute så fikk vi betalt alle regninger, og fikk beina på fast jord igjen. Økonomi er en evig bekymring vi har, det er så skjørt det vi driver med, noen ganger føles det som om det minste vindpust kan velte alt arbeidet vi legger ned. Som alt frivillig arbeid er det mye som ikke kan måles i kroner og øre, og alle timene de frivillige bruker på møkking, stelling, og jobb med dyrene er uvurderlig. Med over 100 dyr til sammen sier det seg selv at det blir en del jobb.

 

I tillegg til å ta vare på alle dyrene på gården får vi hele tiden spørsmål om vi kan hjelpe andre med å finne nye hjem til hestene deres. Vi har allerede omplassert mange hester til trygge gode hjem i år, og vi har for øyeblikket 3 hester ute til adopsjon, les mer om dem her. Vi er veldig glade for at vi klarer å hjelpe andre finne trygge for-alltid-hjem til hestene, og vi prøver å hjelpe hver gang vi får spørsmål om slike saker. Det som ikke er så lett å se er hvor mye arbeid det går med på slike saker. Vi får gjerne flere hundre henvendelser på hver enkelt hest, noe som jo er helt fantastisk i seg selv, men de skal sorteres, og svares på også. Det er vanskelig å ta beslutninger om hvem som skal få adoptere, men vi har satt oss noen klare krav som vi må ha oppfylt uansett hvilken hest det gjelder. Hvis du lurer på hvordan adopsjonsprosessen fungerer så les gjerne mer her.

robin og cathrin

Vi er bare halvveis i 2015, men det har allerede vært et år med store følelser. Til dere som leser dette vil vi bare si tusen takk for støtten, og hjertevarmen dere viser oss og dyrene vi prøver å hjelpe. Som vi sier; ikke alle kan ha en hest i hagen, men alle kan rekke ut en hånd eller dele et innlegg. Alt hjelper – og dere er vårt bevis på at det virker.  Ha en fortsatt fin sommer, hilsen alle oss på gården!

kos1