hund 1

I tillegg til hestene har vi opp igjennom årene tatt imot mange hunder for omplassering. For øyeblikket bor det 5 hunder på gården. Noen av omplasseringshundene skal få bli på gården resten av livet. Dette er valg vi tar basert på erfaring, alder på hundene og lynne. Disse hundene kan fjernadopteres på samme måte som hestene som får bli her, hvis du vil lese mer om dette kan du gå inn på sidene til den enkelte hund.

 

 

Er du på utkikk etter hund og kunne tenkt deg å ta imot en omplasseringshund? Her er et par ting du bør tenke på;

  • Omplasseringshunder kommer gjerne med en del «bagasje». De har ikke alltid den enkleste historien, så vær sikker på at du har tid og erfaring nok til å ta deg av den.
  • Husk at med en hund kommer det ansvar. Avhengig av alder og rase må du regne med at hunder kan bli mellom 10 og 15 år gamle, noen også eldre en det. Omplasseringshunder kan være spesielt følsomme når det gjelder å bytte hjem. Noen vil knytte seg veldig sterkt til nye eiere veldig fort, for andre tar det lang tid å bygge tillit til nye mennesker. Hvis du ikke er sikker på om du vil ha tid og overskudd til å ha hund om ti år bør du kanskje vente.
  • Utgifter; alle hunder koster penger. Omplasseringshunder kan trenge ekstra oppfølging av veterinær, trener og i forhold til mat. Vær sikker på at du kan gi hunden den oppfølging den trenger.
  • Tid og kjærlighet!! Alle hunder er forskjellige, men det de har felles er at de trenger deg til den dagen de dør. Hundens liv er i dine hender, vær deg ansvaret bevisst.

Det er mange grunner til at hunder omplasseres. Samlivsbrudd, allergier, tidspress, sykdom osv kan være grunner til at hunder omplasseres. Husk at disse hundene gjerne ikke har gjort noe galt, men er ofre for sine eieres omstendigheter. De fortjener alle en ny sjanse, hvis du tror dette kan være noe for deg så send oss gjerne en mail til post@viksemarkasvenner.no

bamse fjernadopsjon