Hester er vårt hovedfokus i foreningen, men vi tar imot mange andre forskjellige dyr også. I tillegg til hester har vi tre esler, tre geiter og noen private hunder.

Det er mange grunner til at dyrene på gården kommer til oss. Noen har mistet sine eiere, noen oppleves så problematiske at eierne ikke klarer å ta vare på dem lenger, noen blir forlatt, mens andre ønskes omplassert. Vi fokuserer først og fremst på eldre dyr og dyr med adferdsproblemer som gjør det vanskelig for dem å leve andre steder. Ettersom vi i Viksemarkas Venner kan tilby dem et fritt og annerledes miljø en man gjerne finner på andre gårder, har vi sett at mange problemer løses seg selv når dyrene får gå løs i flokk. Vi bruker klikkertrening i all innlæring og vårt fokus er at trening skal være like gøy for dyrene som for oss mennesker.

Vi har et inngjerdet område på over 270 mål der dyrene på gården går fritt hele året. Vi ønsker at dyrene skal få leve så naturlig som mulig. Bevegelsesfrihet og artsfrender er en selvfølge hos oss!

HESTER

HUNDER

ANDRE DYR PÅ GÅRDEN

OMPLASSERTE DYR