Gården

gårdenViksemarka Hestegård er et privat eiet og drevet omsorgsenter for hester og andre dyr. Vi holder til 5 min nord for Haugesund sentrum. Gården blir drevet av Ellen og Aage Schaanning og deres sønn Aron.

Gjennom flere år har de valgt å ta imot hester med adferdsproblemer, eller som av andre grunner ikke kan bli hos sine eiere.

Gården er privat eiet og drevet, det vil si at det er eierene av gården; Ellen og Aage Schaanning som av egen lomme betaler alle regninger og står for vedlikeholdet på gården. Viksemarkas Venner jobber som frivillig organisasjon for å støtte arbeidet på gården.

Gården mottar ingen form for støtte fra det offentlige, og selv om vi hele tiden jobber for å samle inn penger til driften er det til tider vanskelig å få endene til å møtes. Siden vi ikke driver rideskole eller tjener penger på dyrene på andre måter, er vi avhengig av støtte fra lokalmiljøet og privatpersoner med et stort hjerte for dyrs velferd. Hvis du kunne tenkt deg å støtte vårt arbeid kan du lese mer om det her.

 

Nyeste innlegg
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]
Alf er en shetlandsponni som har bodd på Viksemarka for flere år siden. Han har siden gått som se [les mer]
Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofae [les mer]
Tyra
Tyra er ei kaldblodshoppe som først kom til oss som omplasseringshest i 2015. Hun ble da satt i kr [les mer]
Marit
Søte Marit er ei dølahoppe født i 2002. Hun kom først til oss som omplasseringshest i 2015, og b [les mer]