Lotte er ei rolig og tillitsfull dachs og shiba blanding på 6 år (født januar 2013). Far er dachs, blir brukt i elg- og hjortejakt med gode resultater. Mor er shiba, registrert i Norsk Shibaregister, har gode premieringer og brukes i avl. Hun knytter seg veldig rask til mennesker hun er trygg på, og er en skikkelig sofa- og kosehund. Er veldig glad i å få løpe løs, men har ikke prøvd henne løs på gården her, da hun viser for mye interesse for dyrene og innkallingen ikke sitter helt. Hun har fått løpt løst på tomme beiter og ellers i langline. Hun er noe skeptisk til fremmede, men fosterhjemmet har trent en del på å møte andre mennesker og hunder ved hjelp av positiv forsterkning (klikkkertrening). Noe hun synes er veldig gøy og responderer veldig godt på. Hun kan fint bo sammen med en familie med barn, men da med barn som forstår når hun ønsker å få være i fred, eller ikke ønsker å hilse på besøkende eller venner.

 

Ellers elsker Lotte å trene, liker å kjøre bil, flink i nesearbeid/nosework og vant til katt. Bor i dag i fosterhjem med en en hannhund og tidligere også en fosterkatt. Flink i møte med nye hunder, fremdeles leken, men kan bjeffete eller reise bust på noen tisper på tur. Hun er gjerne med på en løpetur, glad i å gå tur i skogen eller på fjellet hvor det er mye spennende lukter, ellers er favoritten: ligge rett foran peisen. Lotte har også separasjonsangst, men er rolig når hun er alene hjemme, kan bjeffe på lyder utenfor huset som smell av bildører etc, også reagerer hun på ringeklokke og banking på dør. Er alene (sammen med annen hund) mellom 6-7 timer 3 dager i uken når fosterhjemmet er på skolen, dette fungerer fint og har ikke fått noen klager fra naboer i sameiet. Hun blir da veldig overlykkelig og kommer med gledeshyl når man kommer hjem igjen. Det beste for Lotte hadde vært et nytt hjem som er mye hjemme, pensjonister eller hjemmeværende, og litt landlig til eller med egen hage som hun kan få løpe løs i. Bor i dag i fosterhjem i Bergen, men er av og til på helgeturer til Karmøy.

 

Adopsjonsgebyr: 2000,-
Helseattest og vaksine: OK

Er du interessert eller lurer du noe angående Lotte send en mail på: post@viksemarkasvenner.no
Vi sitter ofte på mer informasjon enn det som legges ut. Vi har også fått kontakt med eier av moren til Lotte og om ønskelig kan vi videreformidle kontakten ved adopsjon.

Ved adopsjon følger det med utstyr fra tidligere hjem som: seng, tepper, sele, bånd, refleksvest, tur-/joggebelte, matskåler, litt mat, helsebok. Veiledning og trening vil bli gitt om det er ønskelig.

 

Finn.no link: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=144641742&myad=144641742