Facebook Demo

Viksemarkas Venner

3 weeks 3 days ago

Tusen takk til Dyrisk som har donert mat og utstyr til oss igjen! Vi er veldig glade for at de ønsker å støtte foreningen og driften av gården. Slike donasjoner gjør at vi kan bruke mer penger på andre prosjekter og vedlikehold på gården og beiter. De er en dyrebutikk i Åkrehamn som ikke selger dyr, kun utstyr og fôr! Og det støtter vi! Derfor er det mange av de frivillige som handler der på privaten også. #handlahima 🐶🐱🐴

Viksemarkas Venner

1 month 5 days ago

Postcast tips til hestefolk! Ligger på bl.a. Spotify, bare søk opp hestenes klan. Kommenter gjerne hvis du vet om andre posdcaster vi må sjekke ut 😀

Viksemarkas Venner

1 month 1 week ago

Førjulsrusletur med frivillige på gården og noen av hestene🌲☃️😀

Viksemarkas Venner

1 month 1 week ago

"Every horse deserves, at least once in it’s life, to be loved by a little girl."

Viksemarkas Venner

1 month 2 weeks ago

Vi er med i omvendt julekalenderen til @sarah.ringstad på Instagram 🧑🏼‍🎄🎅🏼😍 Det er alltid hyggelig når følgere og støttespillere ønsker å hjelpe oss, det setter vi utrolig stor pris på! Tusen takk for omtale, støtte og donasjoner 🎄✨

Viksemarkas Venner

1 month 3 weeks ago

God adventstid alle sammen! 🎅🏼🤶🏼 Vi har fått spørsmål om vi fremdeles er aktive, og svare er ja! Kanskje noen av dere har sett at gården vi holdt til på, i Haugesund, lå ute for slag og at den nå er solgt?

I litt over et år nå har vi hatt hele driften av gården og foreningen Viksemarkas Venner på en gård på Røyksund på fastlands Karmøy. Hele prosessen med å bygge nytt, flytte dyrene og omstruktureringen har pågått i ca. 3 år.

Det er dessverre ikke så mye aktivitet fra oss på sosiale medier, men vi er her, og vi driver på samme måte og med samme verdier 🐴.
Denne høsten har vi konsentrert oss om de frivillige som går hos oss, ved å arrangere en del kurs for de. Vi har hatt hovtrimme kurs og klikkerkurs. Vi har også hatt to dugnader og et stallmøte. Det er mye aktivitet inne på gården selv om det ikke kommer så godt frem her inne på Facebook 😊 vi skal prøve å oppdatere dere på det som skjer hos oss, men det er mye regn og mørke kvelder her, så det blir ikke alltid så mye spennende å ta bilde av.

Her kan dere se bilder fra klikkerkurset vi hadde helgen 28.-29 november. De frivillige fikk innføring i hva klikkertrening er, omvendt lokking, target, stå i ro, rygge, gå rundt en kjegle, følge etter og sale opp. Det var flinke hester og flinke frivillige på kurset 🐎

Viksemarkas Venner

2 months 2 weeks ago

Vi har hatt dugnad i nr. 2 stallen i dag! Vi fikk laget flere stier rundt i skogen med å kviste, sage ned trær og åpne opp områder i skogen🌲 hundene til de frivillige og eier av gården fikk også bli med. De fikk leke og løpe rundt 🐕 takk for hjelpen til alle som møtte opp! Første dugnad hadde vi i starten av oktober og da fikk vi laget starten på stinettet i skogen 🌳🌲🐎🦙🐏

Viksemarkas Venner

4 months 2 weeks ago

Vi har fått en henvendelse om en hest som trenger nytt hjem. Vi har dessverre sprengt kapasitet hos oss og ikke mulighet for å ta i mot flere hester. Vi deler derfor annonsen i håp om det finnes et hjem til han blant våre følgere 🌸. Er du interessert i hesten må du ta kontakt med eier; Marthe Røsnæs, i annonsen under.

Beskrivelse av hesten: Han trenger og fortjener mer oppmerksomhet enn det han får per. Dags dato. Han er en vakker hest som er veldig glad i hestekompiser og er derfor ikke noe særlig å ri alene. Men dette kan han lære seg. Han har en tendens med å stresse både når man leier han og når man rir. Eier har desverre ikke kjemi med han lenger å ønsker å sette han ut på helfôr eller selge han.
Han er en Kaldblodstraver valak på 155 cm manke, som kan brukes til det meste. Han har mye kapasitet tross hans alder som er 19 år, da han ikke kan så mye. Stegg er på ingen måte en førstegangs hest. Du må ha bein i nesa og være bestemt men retferdig når du skal ri og håndtere han.
Han bukker ikke å steiler heller ikke med rytter på. Kan finne på å ta noen krumspring men det er ikke ofte. Kan prøve å små stikke/ løpe på tur men om han har med en heste kompis eller fler på tur er han roligere. Han er fult å helt mulig å stoppe. Når man leier han kan han nøkke leietauet ut av hendene dine og løpe ut til nærmeste mat sted, f.eks jorder å sånt. Han kan også finne på å løpe tilbake til beite eller utegang om han blir leid alen uten andre hester med. På den andre siden er han ikke så vanskelig å få tak i igjen. Stegg knytter seg gjerne til en annen hest. Og om de to er på tur sammen så er han rett å slett en helt annen hest. Han blir super snill og gjør ingen ting, han blir også roligere og oppfører seg mer som en lederhest.
Han gikk litt i trav som ung, men ikke store greiene.
Stegg liker å hoppe å har med tidligere forrytter hoppet 80cm rekk og 40cm okser. Han er veldig glad i mat og om han får lov å stå å gresse er han super snill å gjør stort sett ingen ting. Han er en søt hest på rundt 155 manke og elsker oppmerksomhet. Han kommer gjerne bort til deg når du går bort til gjerde på beite. På rangstigen ligger han fra midten og oppover.
Han trenger en som vil dulle med han, gi han kjærlighet og oppmerksomhet samt en god posjon mosjon og trening da han har mye energi han trenger å få ut. Dette er en type hest som ikke sier neitakk til lange løpeturer.🙃 han står per dags dato på skalle gård, en stall i Degernes (Østfold) han trives godt der, så helfôrrytter eller eier må gjerne ha han stående der. Da det er fine tur muligheter og bane med hindermateriel rett i nærheten. Om riktig person dukker opp synes eier det er helt greit å flytte han 🙂. Han står på utegang nå men kan også stå på boks om man ønsker det.
Er du interisert i en prosjekt hest som du må jobbe med, men som du kan oppnå store forandringer med så er dette hesten for deg. Har selv vært vitner til at han kan være en fin ridehest. Han trenger bare en dyktig ridekompis som kan få det fram i han.
Videoer og flere bilder kan sendes om ønskelig.

Viksemarkas Venner

4 months 2 weeks ago

Velkommen til årsmøte i Viksemarkas Venner! Onsdag 23. september kl. 18.00! Sted: Spannavegen 935, 5546 Røyksund, fastlands Karmøy. Årsmøtet er for medlemmer og fjernadoptører! Meld deg på til post@viksemarkasvenner.no - vi trenger navn og telefonnummer på deg som deltar. Saker som skal tas opp på årsmøtet sendes til samme e-post innen 21. september.

Saksliste:
- Åpning med valg av møteleder og referent
- Regnskap
- Valg av styremedlemmer
- Saker fra styret
- Saker fra medlemmer

Vel møtt!

Viksemarkas Venner

5 months 1 day ago

Hestene fikk seg en svipptur hjemom stallen i helgen, det var meldt så dårlig vært og da er det best å få de under tak ⛈! Her står de å venter på grovforet som kjøres ut 🌿.

Håper dere alle har hatt en flott helg, trass det dårlige været! 🐴


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.

Nyeste innlegg
Frøya
Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var g [les mer]
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]