Viksemarka Hestegård er et omsorgssenter for hest, det vil si at vi fokuserer på dyrevelferd, og vi tar hovedsakelig imot hester med atferdsproblemer eller andre problemer som gjør at det er vanskelig for dem å leve gode liv andre steder. I tillegg til disse hestene prøver vi også å hjelpe så mange andre dyr som mulig, og vi tar også saker gjennom Mattilsynet. De hestene vi tar imot som er psykisk og fysisk velfungerende forsøker vi å finne gode og varige hjem til. Hester som rehabiliteres hos oss kan også vurderes omplassert hvis det rette hjemmet melder seg.

Vi får hele tiden forespørsler om å ta imot nye hester. For å kunne hjelpe flest mulig, er vi avhengige av at hester som er klare for det, får nye, stabile hjem. Derfor tilbyr vi adopsjon av disse hestene. Adopsjon vil si at ny eier har ansvar for hesten resten av dens levetid.
Dersom eier ikke har mulighet til å beholde hesten lenger, skal den tilbake til Viksemarka Hestegård. Det betyr at det ikke er lov å videreselge en adopsjonshest. Det har vært mye diskusjon rundt denne klausulen. Grunnen til at vi velger å ha den med i adopsjonskontraken er at disse hestene gjerne har en forhistorie som tilsier at de ikke klarer å flytte fra stall til stall flere ganger. Hvis adoptør etter signering likevel ikke klarer å ta seg av hesten har vi da en garanti om at hesten vil slippe å bli en kasteball, men kan komme tilbake på Viksemarka og om nødvendig får bli her resten av livet. Dette for at hesten skal slippe påkjenningen det er å flytte for mye.

 

2014-03-10 17.02.06

Ta gjerne en kikk på adopsjonskontrakten, dersom du vurderer å adoptere hest fra oss;

Adopsjonskontrakt for hest

Adopsjonskontrakt for dyrevernsaker

Før du tar kontakt, bør du tenke over hvilket ansvar det er å adoptere en hest. Mange av dyrene som kommer hit har med seg en del negative opplevelser, og å ha ansvar for en slik hest kan være krevende. Noen av hestene kan ikke lenger ris på, men den kan likevel være en god venn både for deg og som selskap for andre hester. Husk på at det er så utrolig mye mer å finne på sammen med en hest enn bare å sitte på ryggen dens, og også disse hestene fortjener en sjanse til et godt liv.

Dyrevernsaker

Så sant det lar seg gjøre prøver vi å hjelpe Mattilsynet når vi blir kontaktet i dyrevernsaker. Hestene vi tar imot via Mattilsynet kan enten bli fraktet til oss mens vi leter etter nytt hjem, eller de kan bli plassert i krisehjem (beredskapshjem) i hele landet alt ettersom hvor de befinner seg.

Disse hestene kommer gjerne uten papirer, og vi har ofte ikke så mye informasjon å gi ut. Dersom du har mulighet til å hjelpe en av disse hestene ber vi deg sende oss en mail til post@viksemarkasvenner.no

 

Trenger hesten din nytt hjem?


Dersom du ikke lenger kan beholde hesten din, kan Viksemarkas Venner hjelpe med å finne et adopsjonshjem. Før hesten får et nytt hjem, vil adoptør bli godkjent av Viksemarkas Venner. Hesten kan ikke videreselges, og skal tilbake til Viksemarka om adoptør ikke lenger kan beholde den.

For å få hjelp av Viksemarka til å finne et nytt hjem til hesten din må du sørge for at hesten har gyldig pass. Vi krever også at du er medlem i Viksemarkas Venner. Les mer om hvordan du melder deg inn her; Bli medlem

Hvis det er umulig for deg å holde hesten selv kan vi forsøke å finne et krisehjem som kan ta imot hesten mens vi leter etter nytt hjem. Det er imidlertid ingen garanti for at det finnes krisehjem i ditt område, eller at det er ledig plass.

Viksemarkas Venner lager så annonser og tar imot alle henvendelser som kommer på hesten. Vi finner det beste hjemmet til din hest, og skriver kontrakt med adoptør. Vi tar 5000 kr i omplasseringsgebyr for alle hestene vi formidler.

Hvis du lurer på noe i forbindelse med adopsjon eller trenger et nytt hjem til hesten din, send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no