Hester

hest 1Viksemarka Hestegård har i over 15 år tatt imot omsorgshester. Idag er det Viksemarkas Venner som har hovedansvar for omsorgsdyrene, og som tar seg av henvendelser angående dyr.

På gården har vi nå 25 hester, som går i løsdrift i en stor flokk. Ved behov deler vi flokken i mindre grupper, f eks ved sykdom/skade. Alle dyrene går fritt og vi prøver å gi dem et så naturlig liv som mulig.

Alle hestene hos oss er barfothester. Det blir ikke brukt bitt ved ridning og klikkertrening brukes i all innlæring. Mange av hestene som kommer til oss har dårlig erfaring med trening og da er det viktig å finne metoder som fungerer. Vi syns det er viktig at trening og tur skal være like moro for hesten som for rytteren!

Hestene har varierte uteområder som består av ca 250 mål utmark og beiter, samt en del grusede områder. De har en stor løsdriftstall, slik at de selv kan velge om de vil være ute eller inne. Vi har også en stor ridehall som blir brukt som løsdriftstall ved behov. 

Hestene har til enhver tid fri tilgang på grovfôr av bra kvalitet og de som trenger ekstra tilskudd fôres på kraftfôr i tillegg. Vi bruker naturproduktet Verm-x som forebyggende parasittbehandling på både hestene og de andre dyrene.

Nyeste innlegg
Ask
Ask er en villkatt som vi fanget i stallen på Røyksund desember 2019. Vi hadde observert at han va [les mer]
Sky
Sky ble født som villkatt, mai 2019. Han ble fanget av oss siden han var unormalt svak og liten og [les mer]
Frøya
Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var g [les mer]
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]