Hester

hest 1Viksemarka Hestegård har i over 15 år tatt imot omsorgshester. Idag er det Viksemarkas Venner som har hovedansvar for omsorgsdyrene, og som tar seg av henvendelser angående dyr.

På gården har vi nå 25 hester, som går i løsdrift i en stor flokk. Ved behov deler vi flokken i mindre grupper, f eks ved sykdom/skade. Alle dyrene går fritt og vi prøver å gi dem et så naturlig liv som mulig.

Alle hestene på Viksemarka er barfothester. Det blir ikke brukt bitt ved ridning og klikkertrening brukes i all innlæring. Mange av hestene som kommer til oss har dårlig erfaring med trening og da er det viktig å finne metoder som fungerer. Vi syns det er viktig at trening og tur skal være like moro for hesten som for rytteren!

Hestene har varierte uteområder som består av ca 250 mål utmark og beiter, samt en del grusede områder. De har store løsdriftstaller slik at de selv kan velge om de vil være ute eller inne.

Hestene har til enhver tid fri tilgang på grovfôr av bra kvalitet og de som trenger ekstra tilskudd fôres på kraftfôr i tillegg. Vi bruker naturproduktet Verm-x som forebyggende parasittbehandling på både hestene og de andre dyrene.

Nyeste innlegg
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]
Alf
Alf er en shetlandsponni som har bodd på Viksemarka for flere år siden. Han har siden gått som se [les mer]
Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofae [les mer]