Andre dyr på gården

Andre dyr på gården

Eslene

På gården bor det tre esler som stort sett går fritt rundt som de vil. De er som esler flest; nysgjerrige, sta, til tider høylytte og utrolig sjarmerende!


 

Snoopy er klikkertrent, og har lært seg kunster som å holde flagg i munnen (veldig nyttig på 17. mai) og å bukke! Han ble reddet fra slakt i siste minutt, og gikk tidligere sammen med hingsteflokken på Viksemarka. Han har nå fått seg egen familie som består av Angelica og Emil.

esler     Snoopy

 

 

 

 

 

 

Eselet Angelica ble hentet på et beite for 9 år siden. Hun stod alene uten tilsyn, og vi  er usikre på hvor gammel hun er. Da hun ble hentet var hun veldig menneskesky. Hun går nå sammen med de to andre eslene, og de er aldri langt fra hverandre. Hun er fremdeles litt sky når folk kommer mot henne, men hvis hun får ta initiativet selv er hun utrolig glad i kos og stell.

 

esler3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste man i eselflokken er Emil, som er sønn av Angelica. Sammen holder de overoppsyn med hele gården, og kommer du på besøk til gården kan det godt være du hører Emils herlige røst når det er tid for mat!

 

esel'2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauene


Vi har en saueflokk som går løs på gårdens områder. Dette er ale-lam som har vokst opp her, og vi har også fått egne lam på gården. Sauene er også klikkertrent, og når vi skal trene hestene på ridebanen kan du plutselig oppdage at det står en liten flokk og breker rundt beina dine og vil være med.

viksemarka_73s  2014-04-20 13.41.59   IMG_3616

 

 

 

Geit


Geita Robin kom til Viksemarka i 2014. Han har vokst seg ganske så stor siden han kom, og er et skikkelig bøllefrø. Han begynner å bli god kompis med noen av hestene, og liker seg bedre med dem enn for eksempel med sauene.

 

robin robin2

robin + emil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaninene


Kaninene våre bor i en egen innhegning som er kaninsikker, rett ved tunet oppe på gården. Inne i gården sin har de flere store og små kaninhus der de selv kan velge hvordan de vil bo. Flere av kaninene hadde aldri før strekt skikkelig på beina da de kom til oss, og bodde gjerne inne i små bur. De graver også små ganger inne i gården der de kan gjemme seg for de frivillige.

 

kanin kanin2 kanin3

 

 

 

 

 

 

 

 

Hønene


Hønene våre bor i en 3×10 meter stor voliére med et stort varmehus ved siden av, som de kan gå inn og ut av når de vil. I utedelen av voliéren har de et stort tre som de kan sitte på, det er også trosser som er knyttet sammen med treet og som går inn til varmehuset som de også bruker å sitte på. Inne i varmehuset har de rugekasser, sittepinner og mat- og vannstasjon. På fine dager åpner vi opp døren og lar dem få gå på tunet her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamaene


Gårdens nyeste tilskudd er lamaene: Penny og Kuzco.  De var veldig skeptiske når de kom hit til oss, med ny plass og med mange dyr var det litt skummelt i starten. De bodde først inne på låven på Røyksund, hvor de hadde fri tilgang på høy, vann og liggeplasser. Her ble det en del trening ved å bare spise kraftfor av hånden til de frivillige. Når de var blitt trygge fikk de komme ut på luftetur i gårdtunet utenfor. Nå er de blitt veldig flinke og de får nå gå ute på beitet å gresse og koser seg med det.

 

Nyeste innlegg
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]
Alf
Alf er en shetlandsponni som har bodd på Viksemarka for flere år siden. Han har siden gått som se [les mer]
Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofae [les mer]