Andre dyr på gården

Andre dyr på gården

Eslene

På gården bor det tre esler som stort sett går fritt rundt som de vil. De er som esler flest; nysgjerrige, sta, til tider høylytte og utrolig sjarmerende!


Snoopy er klikkertrent av Aron på 12 år, og har lært seg kunster som å holde flagg i munnen (veldig nyttig på 17. mai) og å bukke! Han ble reddet fra slakt i siste minutt, og gikk tidligere sammen med hingsteflokken på Viksemarka. Han har nå fått seg egen familie som består av Angelica og Emil.
esler

Snoopy

Eselet Angelica ble hentet på et beite for 9 år siden. Hun stod alene uten tilsyn, og vi  er usikre på hvor gammel hun er. Da hun ble hentet var hun veldig menneskesky. Hun går nå sammen med de to andre eslene, og de er aldri langt fra hverandre. Hun er fremdeles litt sky når folk kommer mot henne, men hvis hun får ta initiativet selv er hun utrolig glad i kos og stell.

Siste man i eselflokken er Emil, som er sønn av Angelica. Sammen holder de overoppsyn med hele gården, og kommer du på besøk til gården kan det godt være du hører Emils herlige røst når det er tid for mat!

esler3 esel'2 angelica2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Vi har til sammen 19 sauer på gården. Dette er ale-lam som har vokst opp her, og vi har også fått egne lam på gården. Sauene er også klikkertrent, og når vi skal trene hestene på ridebanen kan du plutselig oppdage at det står 19 små og breker rundt beina dine og vil være med.

viksemarka_73s  2014-04-20 13.41.59

IMG_3616saueflokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Geita Robin kom til Viksemarka i 2014. Han har vokst seg ganske så stor siden han kom, og er et skikkelig bøllefrø. Han begynner å bli god kompis med noen av hestene, og liker seg bedre med dem enn for eksempel med sauene. I fjor fikk han selskap av Trine og de to trives godt i lag når ikke Trine er ute og vandrer i markene sammen med saueflokken.

trine og robin

robin robin2 trine m sauer

robin + emil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det bor 5 griser på gården. De er alle relativt store nå, men ble i sin tid anskaffet av mennesker som ville ha minigris eller innegris hjemme. Etterhvert som grisene vokte til ble det upraktisk å ha dem i hus, og vi ble spurt om å ta imot dem. Her får de leve ganske fritt, de går løs på gården men holder seg stort sett i nærheten av der de får mat og sover :)

gris1 gris 2 grisene pernille Griser til fjernadopsjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi har en voliere til fugler der det nå bor en gjeng freidige nymfeparakitter, undulater og en papegøye. Flere av fuglene kunne ikke fly når de kom til oss, men de storkoser seg nå når de kan gå inn og ut av fuglehuset (med varmelampe) som de vil og fly fritt rundt inni volieren. De er noe av det første som møter oss når vi går opp på gården, og fuglesangen er alltid hyggelig å høre :)

IMG_3615IMAG0248fugler fugler2 fuglungeioio

 

ølop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaninene våre bor i en egen innhegning som er kaninsikker, rett ved tunet oppe på gården. Inne i gården sin har de flere store og små kaninhus der de selv kan velge hvordan de vil bo. Flere av kaninene hadde aldri før strekt skikkelig på beina da de kom til oss, og bodde gjerne inne i små bur. De graver også små ganger inne i gården der de kan gjemme seg for matmor :)

 

kanin kanin2 kanin3

Nyeste innlegg
Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofae [les mer]
Tyra
Tyra er ei kaldblodshoppe som først kom til oss som omplasseringshest i 2015. Hun ble da satt i kr [les mer]
Marit
Søte Marit er ei dølahoppe født i 2002. Hun kom først til oss som omplasseringshest i 2015, og b [les mer]
Vi skriver mye om hvor bra gården er for dyrene, og hvor fritt og fint de har det her. Dette innleg [les mer]