Andre dyr på gården

Andre dyr på gården

Eslene

På gården bor det tre esler som stort sett går fritt rundt som de vil. De er som esler flest; nysgjerrige, sta, til tider høylytte og utrolig sjarmerende!

 


Snoopy er klikkertrent, og har lært seg kunster som å holde flagg i munnen (veldig nyttig på 17. mai) og å bukke! Han ble reddet fra slakt i siste minutt, og gikk tidligere sammen med hingsteflokken på Viksemarka. Han har nå fått seg egen familie som består av Angelica og Emil.

esler     Snoopy

 

 

 

 

 

 

 

Eselet Angelica ble hentet på et beite for over 10 år siden. Hun stod alene uten tilsyn, og vi  er usikre på hvor gammel hun er. Da hun ble hentet var hun veldig menneskesky. Hun går nå sammen med de to andre eslene, og de er aldri langt fra hverandre. Hun er fremdeles litt sky når folk kommer mot henne, men hvis hun får ta initiativet selv er hun utrolig glad i kos og stell.

esler3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste man i eselflokken er Emil, som er sønn av Angelica. Sammen holder de overoppsyn med hele gården, og kommer du på besøk til gården kan det godt være du hører Emils herlige røst når det er tid for mat!

esel'2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauene


Vi har en saueflokk som går løs på gårdens områder. Dette er ale-lam som har vokst opp her, og vi har også fått egne lam på gården. Sauene er også klikkertrent, og når vi skal trene hestene på ridebanen kan du plutselig oppdage at det står en liten flokk og breker rundt beina dine og vil være med.

viksemarka_73s  2014-04-20 13.41.59   IMG_3616

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamaene


Gårdens nyeste tilskudd er lamaene: Penny og Kuzco.  De var veldig skeptiske når de kom hit til oss, med ny plass og med mange dyr var det litt skummelt i starten. De bodde først inne på låven på Røyksund, hvor de hadde fri tilgang på høy, vann og liggeplasser. Her ble det en del trening ved å bare spise kraftfor av hånden til de frivillige. Når de var blitt trygge fikk de komme ut på luftetur i gårdtunet utenfor. Nå er de blitt veldig flinke og de får nå gå ute på beitet å gresse og koser seg med det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geitene


Høsten 2019 hentet vi tre geiter for å være venn med geiten vår Robin, dessverre ble Robin syk kort tid etter og måtte avlives. De tre geitene er en mor med to døtre, født 2018 og 2017.

Nyeste innlegg
Frøya
Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var g [les mer]
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]