Dyrene

Hester er vårt hovedfokus i foreningen, men vi tar imot mange andre forskjellige dyr også. I tillegg til hester har vi tre esler, tre geiter og noen private hunder.

Det er mange grunner til at dyrene på gården kommer til oss. Noen har mistet sine eiere, noen oppleves så problematiske at eierne ikke klarer å ta vare på dem lenger, noen blir forlatt, mens andre ønskes omplassert. Vi fokuserer først og fremst på eldre dyr og dyr med adferdsproblemer som gjør det vanskelig for dem å leve andre steder. Ettersom vi i Viksemarkas Venner kan tilby dem et fritt og annerledes miljø en man gjerne finner på andre gårder, har vi sett at mange problemer løses seg selv når dyrene får gå løs i flokk. Vi bruker klikkertrening i all innlæring og vårt fokus er at trening skal være like gøy for dyrene som for oss mennesker.

Vi har et inngjerdet område på over 270 mål der dyrene på gården går fritt hele året. Vi ønsker at dyrene skal få leve så naturlig som mulig. Bevegelsesfrihet og artsfrender er en selvfølge hos oss!

 

HESTER
HUNDER
ANDRE DYR PÅ GÅRDEN
OMPLASSERTE DYR
Nyeste innlegg
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]
Alf
Alf er en shetlandsponni som har bodd på gården på Viksemarka for flere år siden. Han har siden [les mer]
Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofae [les mer]