Dyrene

Hester er vårt hovedfokus i foreningen, men vi tar imot mange andre forskjellige dyr også. I tillegg til hester har vi en saueflokk, tre esler, tre geiter, to lamaer, noen hunder og katter.

Det er mange grunner til at dyrene på gården kommer til oss. Noen har mistet sine eiere, noen oppleves så problematiske at eierne ikke klarer å ta vare på dem lenger, noen blir forlatt, mens andre ønskes omplassert. Vi fokuserer først og fremst på eldre dyr og dyr med adferdsproblemer som gjør det vanskelig for dem å leve andre steder. Ettersom vi i Viksemarkas Venner kan tilby dem et fritt og annerledes miljø en man gjerne finner på andre gårder har vi sett at mange problemer løses seg selv når dyrene får gå løs i flokk. Vi bruker klikkertrening i all innlæring og vårt fokus er at trening skal være like gøy for dyrene som for oss mennesker.

Vi har et inngjerdet område på over 270 mål der dyrene på gården går fritt hele året. Vi ønsker at dyrene skal få leve så naturlig som mulig, bevegelsesfrihet og artsfrender er da en selvfølge.

 

HESTER
HUNDER
ANDRE DYR PÅ GÅRDEN
OMPLASSERTE DYR
Nyeste innlegg
Frøya
Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var g [les mer]
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]
Bella
Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstra [les mer]
Honey
Honey er en shetlandsponni som har gått som selskapshest i distriktet vi holder til. Hun kan være [les mer]