Ask

Ask

Ask er en villkatt som vi fanget i stallen på Røyksund desember 2019. Vi hadde observert at han var syk, det rant fra øynene og han hostet og nøs. Han kom seg relativt kjapt når han fikk komme inn og varme seg og fri tilgang på mat og vann. På dag tre i fosterhjem bar det avgårde til dyrelegen. Der ble det konstatert at han var kraftig forkjøla og med øyebetennelse, og at han ikke hadde klart seg ute mye lenger om han ikke ble funnet når han ble. Veterinæren gav han en vitaminsprøyte for å hjelpe han å bli raskere frisk, det ble også tatt blodprøver hvor det ble testet for FIV (kattens immunsviktvirus). Vi fikk også resept på øyesalve, ormekur og antibiotika.

 

Ask har kommet seg veldig siden vårt første møte, han får nå gå fritt rundt i huset, angriper planter, leker med hunden i fosterhjemmer, sover i sofaen og sengen, river ned ting som han mener er leker og gjør slikt som katter gjør. Han ble i slutten av februar kastrert, chippet og vaksinert, samt fikk en grundig sjekk av ører og tenner. Han har lagt på seg godt på disse to månedene og har gått fra 2,5 kilo til 4,2 kilo. På sikt skal han få et nytt hjem og det er mulig å adoptere han om det er ønskelig. Han er fremdeles litt skvetten av seg og er ikke helt klar for adopsjon enda, men vi håper det ikke er så lenge til. Frem til det vil det være mulig å være fjeradoptør på han.

 

Vil du støtte Ask økonomisk for 50kr i mnd og få oppdateringer om livet hans i fosterhjem?

Send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no eller fyll ut vårt kontaktskjema

 


 

      

 

 

Sky

Sky

Sky ble født som villkatt, mai 2019. Han ble fanget av oss siden han var unormalt svak og liten og har siden da bodd i krisehjem hos en frivillig. Dessverre har han en medfødt hjertefeil, hvor hjertet hans slår litt ekstra fort, men utenom dette er han som alle andre katter! Dette var også grunnen til at han var veldig svak og liten av vekst som kattunge, og hadde ikke klart seg uten hjelp fra oss. Han har ingen smerter og kan forhåpentligvis leve et godt og langt liv – men på grunn av hjertet bør han ikke utsettes for alt for mye stress.

 

Sky er fortsatt litt usikker og redd av seg, og han kan finne på gjemme seg når det kommer folk i huset. Men når han først kommer frem for å få kos og ser at det er trygt, er han veldig kosete og begynner fort å male. Han trenger et hjem hvor han kan bli tryggere på mennesker og få nok stimuli innendørs – gjerne et hjem med katt fra før. Det vil nok ta tid før han kan være ute på egenhånd da han bør bli helt tam først. Han har fått vaksine og ormekur og før omplassering vil han bli kastrert og chippet. Han bor i dag i fosterhjem i Bergen, men er av og til på helgeturer til Karmøy. Vi er opptatt av at de som ønsker å adoptere Sky har erfaring med katt fra før og har mulighet til å bruke mye tid på han.

Kan du være Sky sitt nye hjem for resten av hans liv, og gi han den kjærlighet han fortjener? Da håper vi å høre fra deg! Fortell om deg selv og hva du kan tilby. Frem til han blir adoptert er det mulighet for å fjernadoptere han, da støtter du han med 50,- i måneden som hjelper til å dekke kostnader som mat, kattesand og veterinærutgifter.

 

Vil du støtte Sky økonomisk for 50kr i mnd og få oppdateringer om livet hans i fosterhjem?

Send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no eller fyll ut vårt kontaktskjema

 

 

Ønsker du å adoptere Sky?

Adopsjonsgebyr: 1200,-
Helseattest og vaksine: OK

Sky bor i dag i fosterhjem i Bergen.

Er du interessert eller lurer du noe angående Sky, send en mail på: post@viksemarkasvenner.no
Ved adopsjon hos oss er det alltid en 4 ukers prøveperiode. Vi sitter ofte på mer informasjon enn det som legges ut.

Ved adopsjon følger det med utstyr som: teppe, halsbånd, matskåler, litt mat, helsebok. Veiledning vil bli gitt om det er ønskelig.

 


 

 

Frøya

Frøya

Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var gleden kortvarig, da den nye eieren ble drept i en trafikkulykke. Vi hentet da begge hestene hjem igjen, og besluttet da at de skulle få bli på gården. I den korte perioden Marit sto hos den nye eieren hadde hun vært ute på vift, eller fått mannebesøk. Dette resulterte i Viksemarkas første føll på veldig lenge og den 13. mai 2017 kom lille Frøya til verden. Til stor glede for foreningen og de frivillige. Frøya er en nysgjerrig og tøff ung dame, liker å utforske, og skal undersøke de frivillige og andre dyr som kommer innom, spesielt hundene. 

 

Vil du støtte Frøya økonomisk for 200kr i mnd og få oppdateringer om livet hennes på gården?

Send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no eller fyll ut vårt kontaktskjema

 

 


Frøya, en dag gammel

Penny og Kuzco

Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to lamasøsken som kom til oss i sommer 2019. Vi hadde mulighet for å kunne ta imot noen lamaer da våre nye skogsbeiter trenger noen gode «beitepussere». Da vi fikk tilbud om å ta over to lamaer som trengte nytt hjem kjørte vi ut for å hente de.

 

Kuzco er en 3 år gammel sjarmør. Han er veldig kontaktsøkende og nysgjerrig, og kommer alltid bort til oss når vi kommer ut på beitet. Vi har begynt å trene de på å bli leid i leietau noe han klarer relativt bra.

 

Penny er 5 år gammel og forsiktig av seg. Men hun blir tryggere for hver dag. Hun har også blitt flinkere til å gå i bånd, men blir fort litt redd. Hun er veldig søt, og når hun først kommer bort til oss kan vi klappe henne på nakken mens hun spiser fra hånden vår. Etterhvert skal vi klikkertrene de på å ikke være redd for klippemaskinen, slik at vi får klippet dem uten at det blir skummelt for dem.

 

Vil du støtte Penny og Kuzco økonomisk for 100kr i mnd og få oppdateringer om livet hennes på gården?

Send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no eller fyll ut vårt kontaktskjema

Ute på beitet i sommer

 

 

 

Ute på beitet i sommer

 

 

Penny ute på beitet
Kuzco får litt kraftfor fra hånden
Penny holder litt avstand når hun skal spise fra hånden
Bella

Bella

Bella er nyeste tilskudd i hesteflokken vår! Hun er ei 16 år gammel blandingshoppe av kaldblodstraver og oldenburger. Nabostallen hadde uheldigvis en brannulykke hvor hele stallen brant ned for noen år siden, og Bella som bodde på denne stallen, har siden brannen stått oppstallet på utegangstallen på Røyskund sammen med halve flokken vår. Etter et års tid, bestemte eier av Bella at hun ønsket å finne et nytt hjem til henne. Eier av Røyskundgården besluttet å at de ville overta henne, og når Viksemarkas Venner ble en del av Røyskund bestemte vi oss for å overta henne som en omsorgshest, slik at hun kan få stå her på omsorgssenteret vårt resten av livet.

 

Bella er ei tøff dame, som har kommet godt inn i flokken hos oss og blitt en lederhest i flokken. På tur er hun ei følsom og rolig dame som lar flere av våre frivillige ta henne med på både leieturer og rideturer i området og i skogen, noe hun synes er veldig gøy! 

 

Vil du støtte Bella økonomisk for 200kr i mnd og få oppdateringer om livet hennes på gården?

Send oss en mail på post@viksemarkasvenner.no eller fyll ut vårt kontaktskjema 

 

 

 

 

Tanker om helgevakter

Skal jeg være helt ærlig så er det noen helger der jeg heller ville krøllet meg sammen på sofaen med en kopp kaffe og en bok enn å tatt på meg støvlene og dratt ut på Viksemarka for å jobbe. Når det pøsregner og blåser sidelengs (som det ofte gjør i disse trakter), så er… Read More

Tyra

Tyra

Tyra er ei kaldblodshoppe som først kom til oss som omplasseringshest i 2015. Hun ble da satt i krisehjem på Bryne frem til vi fant et permanent hjem til henne. I det samme krisehjemmet var også Marit, ei dølahoppa vi også hadde inne til omplassering i det samme krisehjemmet, og de to fant hverandre med en gang.… Read More

Nyeste innlegg
Ask
Ask er en villkatt som vi fanget i stallen på Røyksund desember 2019. Vi hadde observert at han va [les mer]
Sky
Sky ble født som villkatt, mai 2019. Han ble fanget av oss siden han var unormalt svak og liten og [les mer]
Frøya
Marit, moren til Frøya, omplasserte vi sammen med Tyra til et nytt hjem i Tysvær. Dessverre var g [les mer]
Vi har for første gang tatt imot lamaer, og ønsker Penny og Kuzco velkommen til gården. De er to [les mer]