Viksemarkas Venner ønsker å etablere et kontaktnett med gode krisehjem i hele landet. En av grunnene til dette er at det er stor pågang til vår egen stall, Viksemarka Hestegård, og derfor ikke alltid mulig å ta imot dem der. I tillegg får vi henvendelser fra hele landet, både om folk som ønsker seg hest og spørsmål om vi kan ta imot hester. Det beste for hestene er selvsagt å slippe lange transporter gjennom landet.
Vi er derfor på jakt etter krisehjem i alle deler av landet, som kan stille opp på relativt kort varsel når det er nødvendig.

Litt mer om hva et krisehjem er:
Som krisehjem tar du imot hester og ponnier som trenger en ny start. Dette er idealistisk arbeid og man må derfor stå for alle utgifter selv.
Vi får veldig mange henvendelser om hester som trenger et nytt hjem, både fra privatpersoner og fra Mattilsynet. Det kan være mange årsaker til at eier ikke lenger kan ta vare på hesten sin og det er ikke alltid at vi kan fortelle så mye om det. Dersom vi mener at hesten er fysisk og psykisk i stand til å flytte i nytt hjem vil vi legge den ut for adopsjon på våre hjemmesider. Dessverre kan det ta lang tid å finne gode hjem og i mellomtiden må hesten bli tatt vare på så godt som mulig.

Du trenger ikke å være en topp rytter eller adferdsekspert, men du må være forberedt på at enkelte av hestene har hatt opplevelser som gjør at man av og til må legge forholdene til rette for at de skal tilpasse seg. I tillegg må du ha oppstallingsforhold som tilfredstiller dyrvernslovene. Man må også være innstilt på å ta imot potensielle adoptører som ønsker å treffe hesten.
Hvor lenge hesten blir værende i krisehjemmet kan variere fra noen uker til mange måneder. Så langt det lar seg gjøre vil vi tilby veiledning og evt hjelp fra samarbeidende trenere i distriktet, men det er selvsagt ikke alltid dette er tilgjengelig.
Tror du dette kan være noe for deg? I såfall vil vi være veldig glad for å ha deg på vår liste over aktuelle krisehjem. Send oss en epost til post@viksemarkasvenner.no